Fynda på loppis!

Fynda på loppis!

Finns det något bättre än att åka på en riktigt rejäl loppisrunda? Vad ska man tänka på när man är ute och loppar och går det fortfarande att fynda? Vi har svaren!

Text Matilda Eklöf

Innan du ger dig ut på vägarna så kan det vara en bra idé att sätta ett mål för dagen. Är du ute efter något särskilt eller vill du bara kolla runt? Är det till dig själv eller till någon annan? Satsar du stort eller håller du det litet? Behöver du fixa bärhjälp eller transport? Ska du åka till gårdsloppisar, auktioner eller större secondhand-ställen? Låt dina behov styra hur du lägger upp dagen.

Först till kvarn

Se till att kolla upp öppettiderna dit du ska och var där i god tid innan de öppnar. Många loppisställen har högt tryck vid öppning och de bästa fynden och mest populära sakerna försvinner först. Så om du är ute efter att fynda så ska du hänga på låset. Men kom ihåg att inte trängas!
Om du däremot inte är ute efter något speciellt utan mest vill gå runt och kika så kan du vinna på att vänta lite tills det lugnat ner sig. Då slipper du trängas i onödan och du kan ta den tid du vill utan att behöva stressa. Och vem vet, kanske är det bästa fyndet något i botten av en låda?

Att fynda eller inte fynda?

Förr i tiden var det ganska lätt att fynda på loppisar om man hade någorlunda koll på sina antikviteter och prylar. Men internet har gjort det lättare för butiker och säljare att ta reda på värdet och prissätta sina saker. Det är tyvärr inte lika lätt att fynda nu som då. Men det betyder inte att det är omöjligt!
Visst, du kanske inte längre hittar en Stig Lindberg-servis i fyndhyllan och billiga Lisa Larssons figurer kan du se dig i stjärnorna efter, men det finns gott om andra designers och formgivare som är värda att hålla koll på. Läs på, hitta dina favoriter och trendspana lite så kommer fynden att rulla in.
Ett bra sätt att hålla koll på vad som trendar är att följa loppis-influencers som exempelvis @gustavsrum och @siggefyndar på Instagram.

Packlista för en perfekt loppisdag

  • Tygkassar eller ryggsäck att bära dina skatter i
  • Vattenflaska
  • Lunch eller mellanmål om du ska vara ute länge
  • Paraply eller regnjacka
  • Mobil, plånbok och kontanter (de flesta loppisar tar Swish men ibland strular det och många mindre ställen tar inte kort)
  • Laddare till mobilen
  • Tidningspapper eller schalar att slå in dina saker i så de håller hela vägen hem

Publicerad den 19 juni 2023

Hej livet nr 2 2023

Tema:

Det andra numret under 2023 av livsfrågemagasinet Hej livet innehåller ett möte med Karin Milles, stadsarkitekt i Norrköping, vi får följa med till Musikens hus, vi träffar sjukhusclownerna och mycket mer. God läsning!