Bröllopsyra 2022?

Bröllopsyra 2022?

Planerar du ett bröllop nu när restriktionerna har lättat? För många en härlig syssla, men också en uppgift med många ångestfällor. Det kan vara skönt att bli påmind om att denna stunden är just för er, för att visa och fira er kärlek. Pompa och ståt är absolut inte ett måste. Ni kan gifta er i jeans på en drop in-vigsel helt utan andra bestyr än att fixa en hindersprövning, om det är vad ni önskar. Drömmer du om att få fixa och planera din stora dag finns det massor av tricks för att få wow-effekt på en mindre budget. Det viktiga är att dagen speglar just er!

Text och foto Malin Singelsö

Modell Emma Bruno

Två snabba till Johanna Kajson

Johanna Kajson är en erfaren bröllopskoordinator som har arrangerat flera kändisbröllop men även synts flitigt i Nyhetsmorgon. Vi ställer två frågor till Johanna om huruvida det stundar bröllopsyra.

Förutspår du en bröllopsboom 2022?

Oh ja, nu har så många bröllop flyttats fram både 2020 och 2021 så det är otroligt många brudpar som ska få plats 2022 och denna bröllopsboom ser vi såklart fram emot i branschen!

Ser du några trender som uppstår i pandemins spår,
nu när restriktionerna lättats?

Folk har längtat efter dansgolv och fest så den trenden, som stegrade redan åren innan pandemin, kommer nog bara ta ännu mer fart nu tror jag.

Kläderna

Nej, det behöver faktiskt inte bli så dyrt. Hyra är ett bra alternativ. Hyr du kläder från en seriös butik så får du dem oftast anpassade efter dina mått. Går du på alternativet vit klänning kommer den, för de flesta, ändå mest att hänga i garderoben resten av livet. Har man lite framförhållning kan man också spana på loppisar, second hand och aktionssidor som Tradera för att hitta drömklänningen. Väljer man kostym blir ofta priset per användning mycket lägre, då den går att använda till fest och jobb under lång tid.

Buketten

Den lite vilda trenden lever vidare och du kan faktiskt fixa din bukett själv, om du inte kräver den där nitiska rosperfektionen. Det vilda och egna kan bli mer perfekt i slutänden. Välj efter säsong! Tulpaner och narscisser om våren, varför inte ett fång med hundkex under försommaren och mogen säd på sensommaren. Hösten bjuder på dahlior, rosor, rönnbär, gräs och löv i sprakande färger som ger härliga möjligheter att skapa en drömbukett. Fråga bara markägaren först om du plockar på annans mark. Googla spiralbindning om du vill binda som ett proffs.

Kronan på verket

Kanske har du en kompis som kan fixa en uppsättning? Vill du gå all in på hårsmycke så lånar de flesta kyrkor ut brudkronor utan kostnad. Det finns allt från väldgt gamla, stora och pråliga kronor till mer smäckra modeller. Se till att tupera håret och ha många hårnålar till hands. Och varför inte överväga krona även som man? Låt din personlighet få fullt utrymme på din bröllopsdag!

Publicerad den 5 november 2021

Hej livet nr 4 2021

Tema: Kärlek

Livet består av både glädje och utmaningar men också uppförsbackar och nedförsbackar. Hej livet belyser livet och de livsfrågor som många bär på. Det här numret har tema ”Kärlek” och innehåller bl a ett möte med eldsjälen Eva Lundgren Stenbom, en artikel om den sista vilan, ett besök på Cnema för att prata om kärleken till film, historian kring julhögtiden och mycket mer.