TUTTI FRUTTI – från lokalen under sushin

TUTTI FRUTTI – från lokalen under sushin

På Markus Krunegårds nionde album blandas åttiotalssynt och falsett med vardagsskildringar och nostalgiska återblickar. Ett sprudlande album som kan vara ett av Norrköpingssonens bästa hitills.

Artist: Markus Krunegård
Album: TUTTI FRUTTI – från lokalen under sushin
Årtal: 2021

Sedan solodebuten 2008 har Markus Krunegård varit en helt självklar del av den svenska musikscenen. Mycket har hänt under de tretton år som gått. De indiedoftande norrköpingskildringarna om sena nätter och efterfester har sakta bytts ut mot pop om familjeliv och vardag i Stockholm.

Tutti frutti – från lokalen under sushin är Krunegårds nionde album och det första av två som har släpps under 2021. Det tionde albumet landar i höst. Efter en period av utbrändhet där han tvingades ta paus från musiken befinner han sig enligt egna ord i en ”peak i förhållande till musik och text”. Något som märks tydligt på det nya albumet. Elektroniska beats som doftar åttiotal blandas sömlöst med den karaktäristiska falsetten och texter som bitvis känns som korta noveller. Tonsatta personliga berättelser gör albumet till ett av hans bästa hittills.

På skivans sista spår Aldrig varit såhär gammal förut filosoferar Krunegård om självtvivel och osäkerheten kring att bli äldre. ”Har aldrig vart såhär gammal förut / O den sanningen tar aldrig slut”. Och visst, det kanske stämmer. Men han har kanske heller aldrig varit såhär bra förut.

/Matilda Eklöf

Publicerad den 10 september 2021

Hej livet nr 3 2021

Tema: Diakoni

Livet består av både glädje och utmaningar men också uppförsbackar och nedförsbackar. Hej livet belyser livet och livsfrågor som många bär på. Det här numret har tema ”Diakoni”. Diakoner jobbar med att hjälpa människor på olika sätt, det kan t ex handla om sorgebearbetning, samtal, att hjälpa socialt utsatta och finnas där när livet är i den där nerförsbacken, eller kanske ända ner i botten. I detta numret får du träffa flera diakoner, diakonkandidater, läsa mer om hur man stöttar någon som inte mår bra, vart man kan vända sig i samhället för att få hjälp och mycket mer.